Tulipánok vázában: így nem fog elhervadni.
A vázában tartott tulipánok és csokrok szép virágok, amelyek feldobják a lakás hangulatát tavasszal. Azonban gyakran csalódást okozhat, a vázában tartott tulipánok gyors hervadása.
Vázában tartott tulipán tartása
A legfontosabb, hogy éles késsel vágjuk le a szárakat ferdén, néhány centivel a vég alatt, ez biztosítja, hogy felvegye a vizet. A vázába langyos, friss csapvizet öntsünk. Figyeljünk, hogy a szár vége ne érjen le a váza aljáig, mindig megfelelően vágjuk vissza. Adjunk a vízhez egy kevés növénytáplálékot vagy citromlevet. Ezek lassan, de biztosan felszabadítják a tápanyagokat és savakat, amelyek elősegítik a bimbók kinyílását és hosszabb életet biztosítanak.
A tulipánok jobban érzik magukat hűvösebb helyen, 15-18 fok körüli hőmérsékleten. A meleg szobalevegő nedvességvesztéshez és gyorsabb hervadáshoz vezet. Kerüljük a közvetlen napfényt, az erős megvilágítást. A tulipánok legjobban a félárnyékos, árnyékos, hűvös helyeket szeretik. Legalább kétnaponta cseréljük a vázában a vizet. Ez eltávolítja a növények által kiválasztott káros anyagokat is.
Néhány naponta vágjunk le egy centit a szárakról, ferde vágással. Ezzel újra serkenthetjük a jobb tápanyag és vízfelszívódást.