Érdekesség

Asztali dekorációk muskátlikkal

Május elejétől szeptember végéig sok időt tölthetünk a kertben, ahol nyári partikat rendezhetünk, pihenhetünk a teraszon vagy az erkélyen, és játszhatunk a gyerekekkel. A könnyen nevelhető és kecses muskátlik bájt és üde színt kölcsönöznek a kert sarkának.

A muskátlik napfényt kedvelő növények. Jól érzik magukat déli fekvésű, fűtött teraszokon és erkélyeken. Sokszínű virágszíneik miatt alkalmi asztali díszítésre – vágott virágként – is érdemes használni őket.

Az ostyatölcsérek fényes piros muskátlikkal vannak megtöltve. Egy nyári kerti partin biztosan felkeltik vendégei figyelmét. Ha akarod, megkóstolhatod őket – a muskátlik ehetőek.
Virágos üdvözlet minden vendégnek. A csomagolópapírba csomagolt muskátlicsokor egy kitett kártyával eredeti alternatívája a szokásos kártyáknak, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Tipp: a vágott muskátlik tovább maradnak frissek, ha vízzel töltött műanyag csövekbe helyezzük őket.
Egy dekoratív vignetta ötlete, amely kedves fogadtatás lesz a vendégek számára, és ugyanakkor vonzó dísze pl egy húsvéti asztalnak. Hogyan kell csinálni? Óvatosan helyezzen egy frissen vágott muskátli szárat a tojáshéjon keresztül, és kössön rá egy díszes masnit. Írja a vendégek nevét a tojásra. Tipp: Ha szeretné, használhat műanyag üvegcséket vagy nedvesített mohát a virágok hidratálásához, így tovább maradnak frissek. A klasszikus kerti muskátlik húsvétkor általában nem virágoznak, ezért helyettesítsük őket saját termesztésű angol muskátlikkal.
A muskátlik jól érzik magukat egy világos, napos teraszon vagy egy jól megvilágított helyen. Fontos: Ha süt a nap, az üvegezett teraszok még a legjobb szellőzés mellett is gyorsan felmelegednek. Ezért az ilyen napokon még inkább tanácsos a bőséges öntözés. Ne feledje, hogy a muskátlikat kora reggel vagy késő este kell öntözni. A vízsugarat közvetlenül a talajra kell irányítani (vigyázzunk, hogy ne áztassuk el a virágokat és a leveleket).
Az üres konzervdobozok tökéletes alapanyagot jelentenek ahhoz, hogy olcsó edényeket készítsünk egy nyári partira. Ez az egyszerű ötlet rövid idő alatt elkészíthető. Hogyan kell csinálni. Távolítsa el a címkét, és alaposan öblítse ki a dobozt. A legjobb, ha olyan konzervnyitót használ, amely nem hagy éles széleket. Ezután ültesse a muskátlikat közvetlenül a konzervdobozokba, és díszítse fel őket szalagokkal vagy madzaggal. Tipp: Néhány lyuk a doboz alján és egy réteg duzzasztott agyagból készült vízelvezető réteg biztosítja a felesleges víz elvezetését. A muskátlikat a legjobb ha még a terített asztal előtt megöntözzük.. Az egyszerű üveglámpákban elhelyezett teamécsesek tökéletes kiegészítői lesznek ennek a dekorációnak.
Ez a muskátlikkal és almákkal díszített nyári asztali dekoráció biztosan nagy tetszést arat a vendégek körében a nyári kerti partin. Hogyan kell elkészíteni? Szükséges anyagok: Vágott muskátlik, alma, üveg kémcsövek, arany sprayfesték, műfű és gombostűk. Először egy speciális almacsutka kiszedővel távolítsa el a magokat az almákból. Ezután az almákat részlegesen bevonjuk arany sprayfestékkel, és hagyjuk megszáradni. Helyezzen mindegyikbe egy kémcsövet, és töltse fel félig vízzel. Tegyen beléjük vágott muskátlikat, díszítse az almákat műfűvel, és rögzítse őket gombostűkkel.