Kerti ötletek

Raklapok mint kerti bútorok

A raklapok nem csak az iparban hasznosak, hanem a kertészetben is igazi kincsekké válhatnak. A raklapok kerti bútorként történő felhasználása egyre népszerűbb és ez nem véletlen. A fenntarthatóság és kreativitás új dimenzióját nyitja meg, és lehetővé teszi, hogy kertje vagy udvara egyedi és vonzó legyen.

Raklapok előkészítése

Mielőtt nekikezdenénk a raklapokból készült bútorok építésének, fontos megemlíteni néhány alapelvet. A tisztítás, a csiszolás, a festés és a lakkozás mind kulcsfontosságú lépések, amelyeket nem szabad kihagyni. Ezenkívül érdemes megvizsgálni a raklapokat, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem tartalmaznak vegyszereket vagy kártevőket.

Magaságyás készítése raklapból >>>

Ötletek raklapok felhasználására

Raklap-asztalok

Az asztal az egyik legkézenfekvőbb raklapból készült bútordarab. De ne gondolja, hogy ez unalmas vagy sablonos lehet. A lakkozással, festéssel és egyedi tervezéssel valódi műalkotást hozhat létre. Az asztal készítésekor figyelembe vehetjük a kertünk stílusát, a színösszeállítást és az anyagok minőségét is.

kerti raklap bútor
kerti asztal raklapból (forrás: wonderfuldiy. com)

Raklap-fotelek és kanapék

A raklapokból készült fotelek és kanapék nem csak gazdaságosak, hanem rendkívül kényelmesek és stílusosak is lehetnek. Különféle párnákkal és textíliákkal tovább személyre szabhatjuk őket. Tervezés során figyelembe vehetjük a kényelmet, az ergonómiát és a tartósságot is.

raklap kanapé
raklap kanapé (forrás: instructables. com)

Raklap-virágtartók

Azok számára, akik szeretik a növényeket, a raklapok tökéletes alapanyagok virágtartók és függőleges kertek készítéséhez. Fontos, hogy megfelelő talajt és tápanyagot biztosítsunk a növények számára, és a raklapoknak is alkalmasnak kell lenniük az időjárás viszontagságainak ellenállására.

virágláda raklapból (forráa: instructables. com)

Kreatív megoldások

Az alapoktól a kreatív megoldásokig, a raklapok sokféle módon felhasználhatók. A világítás integrálása, a mobil kerti bútorok tervezése vagy akár egy mini bár építése a kertbe; a lehetőségek végtelenek.