Növényvédelem

5 növény, amely hatékonyan taszítja a legyeket

A tavasz és a nyár beköszöntével sok lakásban és teraszon kezdenek megjelenni a bosszantó legyek és szúnyogok. Az ellenük folytatott küzdelem nemcsak monoton, hanem gyakran eredménytelen is. Ezek a rovarok elrontják a családi grillpartik hangulatát, zavarják a gyerekek gondtalan játékát a kertben, és lehetetlenné teszik a vacsora elfogyasztását nyitott ablak mellett.

Légyriasztó növények

Azt is érdemes tudni, hogy az ilyen fajta rovarok megjelenésének következményei nemcsak tartós zümmögéssel járnak, hanem mindenekelőtt valós veszélyt jelentenek az egészségünkre és szeretteink egészségére. Az észrevétlen házilégy számos veszélyes baktériumot terjeszthet, amelyek számos betegséget okoznak. Kaphatunk vérhasat, ami egy fertőző bélbetegség, de akár szalmonella mérgezést is.

Kevesen tudják, hogy milyen könnyű természetes módon megvédeni szeretteiket az ilyen veszélyektől. Az intenzív illatú növények hatékony és nagyon kellemes megoldást jelentenek arra, hogy megszabaduljunk a rovaroktól a  lakásunkban, házunkban és kertünkben. Ennek az elriasztó hatásnak a titka a növényekben található illóolajokban rejlik, amelyeket így mindenféle légy és szúnyog elkerül.

A geránium vagy illatos muskátli nagyon népszerű növény, amely gyakran megtalálható az erkélyeken és teraszokon. Tagadhatatlan dekoratív tulajdonságai mellett rovarriasztó hatása is jellemzi.

A levendula hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, és levelei kellemetlen szagot árasztanak a legyek és a szúnyogok számára.

A macskamenta rendkívül dekoratív rovarriasztó növény, amely a kertben is nagyon jól használható.

Az olyan gyógynövények, mint a bazsalikom és a rozmaring szintén légyriasztó növények, és sikeresen termeszthetők a kertben vagy a konyha ablakpárkányán.

A rovarriasztó növények ültetésének számos előnye van. Ezek közül az első, és egyben a legnyilvánvalóbb, hogy ökológiai és környezetvédelmi szempontból biztonságos módon szabaduljon meg a kellemetlen legyektől és szúnyogoktól a házában vagy a kertjében. Ezenkívül ez a harc magában foglalja a gyönyörű és csodálatos virágok jelenlétét a kertben vagy az erkélyen. Nem feledkezhetünk meg a gyógynövények ízértékéről sem, amelyeket ételek fűszerezésére használhatunk, valamint aromás és terápiás fürdőt készíthetünk belőlük.